Εφαρμογή Νέου Πλαισίου

| Ανακοινώσεις

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Πρόεδροι, μέλη του Δ.Σ., στελέχη των Δήμων και συνεργάτες των Σχολικών Επιτροπών,

Μια καινούρια περίοδος ξεκινά από τις 30/06/2024 με την εφαρμογή του νέου πλαισίου στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Με εξαίρεση λίγους μεγάλους Δήμους, οι οποίοι διατηρούν τα ΝΠΔΔ Σχολικές επιτροπές, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την άμεση ευθύνη και αρμοδιότητα για να επιτελέσουν το έργο που επιτελούσαν οι καταργούμενες Σχολικές Επιτροπές.

Πρόκειται για μία βασική λειτουργική μεταρρύθμιση, αλλά επί της ουσίας και με το νέο καθεστώς πάλι πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών θα συνεισφέρουν στην καθημερινότητα των σχολείων. Οι Δήμοι είτε με τις υπηρεσίες τους, είτε με τους αιρετούς θα φροντίσουν ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και αποτελεσματικά.

Στον ΕΠΑΦΟ γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει «καθημερινότητα των σχολείων» και τι ανάγκες προκύπτουν όλο τον χρόνο. Από το 2011 μέχρι σήμερα, η στενή μας σχέση με τις Σχολικές Επιτροπές παρήγαγε ένα μεγάλο όγκο γνώσεων και εξειδίκευσης, καθώς και διαθέσιμα δεδομένα τα οποία αν χρησιμοποιηθούν σωστά θα καταστήσουν ευκολότερη την επίτευξη εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων στο νέο πλαίσιο.

Προφανώς καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη. Για τις σχολικές μας επιτροπές που κλείνουν, είναι αναγκαίες μερικές απλές πρώτες οδηγίες σε σχέση με το πρόγραμμα SManagement.

  • Στο πρόγραμμα είναι καταχωρημένα ή πρόκειται να καταχωρηθούν τις επόμενες ημέρες δεδομένα τα οποία αφορούν απολύτως την οικονομική διαχείριση του ΝΠΔΔ. Η ενεργή πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα ή τις καταχωρήσεις θα πρέπει να γίνεται με τους μέχρι σήμερα ισχύοντες κωδικούς πρόσβασης οι οποίοι έχουν πλήρη πρόσβαση-εξουσιοδότηση. Οι κωδικοί αυτοί αφορούν το Νομικό Πρόσωπο Σχολική Επιτροπή και κανένα τρίτο.
  • Η πρόσβαση του Δήμου ως καθολικός διάδοχος στα δεδομένα του προγράμματος θα πρέπει να γίνεται με νέους κωδικούς οι οποίοι θα παρέχουν πρόσβαση ενημέρωσης αλλά όχι μεταβολής των οικονομικών δεδομένων, αφού αυτά τα δεδομένα σχετίζονται με τις οικονομικές ενέργειες του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τους οικείους Δήμους ώστε να ρυθμιστούν τα θέματα κωδικών πρόσβασης και εξαγωγής στοιχείων που θα απαιτηθούν. Οι τεχνικοί του ΕΠΑΦΟΥ παραμένουν πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε και η πρόσβαση στα στοιχεία του SManagement θα είναι ανοιχτή εφόσον υπάρχει ενεργή συνδρομή.

Θεωρούμε ότι το Smanagement είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη παρακολούθησης πολλών τομέων των σχολικών λειτουργιών ακόμα και σε περιβάλλον Δημοτικών αρμοδιοτήτων και είμαστε στη διάθεση κάθε Δήμου προκειμένου να συζητήσουμε τρόπους αξιοποίησης του προγράμματος μέσω αναβαθμίσεων οι οποίες θα καλύπτουν ανάγκες ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί να υπηρετούμε την παιδεία και τα σχολεία μας.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του ΕΠΑΦΟΥ


Συνδεθείτε για περισσότερα...

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του άρθρου θα πρέπει να συνδεθείτε στην υπηρεσία S-Management. Εαν δεν έχετε στοιχεία σύνδεσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6990401

Περιμένουμε τις προτάσεις σας!

Πείτε μας ότι θα θέλατε να έχει το S-Management σε οποιονδήποτε τομέα:

Σε νέες λειτουργίες, σε βελτίωση του χειρισμού, σε επέκταση της ενημέρωσής σας.

Συμπλήρωση Φόρμας

Ιστορικό Ανακοινώσεων

Κατάλογος ανακοινώσεων

Για να πλοηγηθείτε σε παλαιότερες ανακοινώσεις, δείτε το αρχείο ανακοινώσεων

SManagement

Διαχείριση Καλλικρατικών Σχολικών Επιτροπών

Εξυπηρέτηση πελατών

Μπορείτε να καλέσετε το τμήμα υποστήριξης του ΕΠΑΦΟΥ χρησιμοποιώντας τον παρακάτω αριθμό. Εργάσιμες ήμερες και ώρες: 09:00-20:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

COPYRIGHT © ΕΠΑΦΟΣ New Technologies. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται από το www.smanagemenplus.gr, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή διοικητικές αποφάσεις ούτε προσομοιάζουν στην οποιαδήποτε σχέση μεταξύ δικηγόρου και πελάτη. Η πρόσβαση και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.smanagementplus.gr υπόκειται στους Όρους Χρήσης (Legal Notice) τους οποίους παρακαλείσθε να αναγνώσετε προσεκτικά πριν επισκεφθείτε και χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο. Επίσης παρακαλείσθε όπως διαβάσετε τους όρους που αφορούν την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (Privacy Policy).

ΑΡ.ΜΗΤΡΩΟΥ ΓΕΜΗ :84953502000